wij_land
_

Bouwgroep wij_land is een duurzaam zelfbouwinitiatief op Centrumeiland van een groep realistische idealisten, met een grote liefde voor de stad en een droom om daar betaalbaar, bewust en sociaal samen te leven met mensen met een diverse achtergrond.

Wijland biedt op kavel 10-01B ruimte voor koopwoningen aan maximaal 26 huishoudens; alleenstaande ouders, singles, jonge starters, senioren tot aan (grote) gezinnen van verschillende achtergronden en nationaliteiten.

 
Van de 26 woningen zijn er nog 5 beschikbaar. Meld je aan bij de makelaar via onderstaande link.
 
 
 

Wonen aan het water
_

IJburg is een Amsterdamse stadswijk die nog volop in ontwikkeling is. De wijk, die erg in trek is bij gezinnen, ligt naast het beschermde natuurgebied IJmeer. Toch is de stad niet ver weg: in een half uur ben je met tram 26 bij station Amsterdam centraal. Wie toch liever de auto pakt, is binnen enkele minuten op de A1 of A10.

Centrumeiland

Centrumeiland

 
Impressie van Centrumeiland - Gemeente Amsterdam

Impressie van Centrumeiland - Gemeente Amsterdam

Duurzaam eiland
_

Ten zuidoosten van IJburg, in het IJmeer, ligt een nieuw eiland: Centrumeiland. Duurzaamheid vormt een belangrijk thema binnen het plan. Zo krijgt de wijk een autoluw karakter, wordt alle energie in de wijk duurzaam en zo veel mogelijk lokaal opgewekt. Daarnaast wordt voor het leveren van warmte gebruik gemaakt van een ‘WKO’ systeem (Warmte Koude Opslag).

 

In de buurt
_

De Espressofabriek heeft naast een locatie in het Westerpark een tweede locatie op IJburg geopend. Hier kun je terecht voor een goede latte met huisgemaakte appeltaart, of restaurant Bloem, die bekend staat om zijn pizza’s uit de houtoven.

Espressofabriek

Espressofabriek