Harderwijk

Frankrijk, Harderwijk

CrowdBuilding zoekt initiatieven en CPO groepen voor een mooie landelijke kavel in Harderwijk. Hier is plaats voor maximaal 30 woningen in samengestelde vorm.

Op de grens tussen de Harderwijkse wijk Frankrijk en de Hierdense Enk wordt een landbouwperceel getransformeerd naar een collectief woonerf. Hier worden in drie gebouwen clusters, landelijke gebouw volumes gerealiseerd in boerderij en schuurtypologie.

DE LOCATIE

Het beoogde perceel ligt aan de oostzijde van de Grensweg en heeft grote potentie om te worden ingericht als woonperceel. Het is gelegen in het buitengebied aan de rand van Frankrijk. Aan drie zijden hebben de belendende percelen een woonbestemming.

De eigenaar van het perceel heeft dan ook de intentie de functie van het perceel te wijzigen naar wonen, maar wel op een kwalitatief hoogwaardige manier die in overeenstemming met de waarden en wensen van gemeente Harderwijk en een verrijking is voor het Hierdense landschap.

‍OUDE DAG IN FRANKRIJK

Alle woningen zijn levensloopbestendig, zijn zoveel mogelijk gelijkvloers en hebben brede gangen en deuren. Indien bewoners (over een aantal jaar) echte zorg nodig hebben, kan (collectief) zorg aan huis ingeschakeld worden. Bewoners kunnen zo voor lange tijd zelfstandig blijven wonen.

Door faciliteiten en ruimtes met elkaar te delen hebben bewoners naast de individuele woning veel ruimte voor logees, etentjes, recreatie en musiceren. Elektrische fietsen en auto’s worden gedeeld en er is een collectieve kruiden- en theetuin waar vrijblijvend in gewerkt kan worden. Dit is niet alleen praktisch maar bevordert ook de sociale interactie en voorkomt vereenzaming van mensen.

COLLECTIEF WONEN

ONS Frankrijk wordt ingericht als een CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) of MO (Mede opdrachtgeverschap) ontwikkeling. Dit betekent dat eindgebruikers een hoge mate van invloed hebben op de ontwerp- en ontwikkelingsfase. Maar het doel van ONS Frankrijk gaat verder dan de bouw. Ook in de gebruiksfase trekken bewoners gezamenlijk met elkaar op.

Bouwen en wonen in deze vorm is sterk in opkomst in Nederland. Het is een leuke, sociale en duurzame manier om samen met toekomstige buren een droomwoning te realiseren.

Naast een kostenvoordeel in de bouw zorgt bouwen met een groep ook voor sociale cohesie. Bewoners kunnen elkaar helpen en gezamenlijk voor de collectieve functies zorgen. Daarnaast kan tijdens de gebruiksfase ook veel met elkaar gedeeld worden; auto’s, gemeenschappelijke ruimtes, investeringen in duurzaamheid, etc. Delen is het nieuwe hebben.

PLANNING

De locatie is nu open voor inschrijving op de interesse lijst. Na de zomer wordt een online informatie bijeenkomst gehouden waar geïnteresseerden vragen kunnen stellen. De definitieve manier van kavel uitgifte wordt na de workshop bekend gemaakt.

Inklappen
Lees verder

Agenda

No items found.

Kenmerken

Algemeen
Minimum aantal woningen
25 woningen
Maximum aantal woningen
30 woningen
Funda link
Funda.nl
Minimum prijs
100000
Maximum prijs
249998
Bebouwingstype
Geschakelde woningen
Contact Informatie
Naam
Tjeerd Haccou
Email
haccou@commoncity.nl
Organisatie
Common City Development
Website link
Funda link
Oppervlakte
Oppervlakte kavel
11345 m²
Bebouwbaar oppervlakte
2800 m²
Maximum realiseerbaar woonoppervlakte

Initiatieven

Sluit je aan bij één van de bestaande initiatieven voor deze locatie of start zelf een nieuwe groep.

Log in en voeg zelf een initiatief toe
Voeg een initiatief toe

Voeg zelf een initiatief toe

Welk CrowdBuilding woonvormen passen het beste bij je initiatief?
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i

Dank voor je aanmelding

Leuk dat je iniatief neemt! Er wordt een intiatief pagina aangemaakt die voor iedereen zichtbaar is. Geinteresseerden kunnen zich bij jouw intiatief aansluiten.

Via de groepschat op de Community pagina kun je met elkaar in gesprek gaan. Veel plezier!

Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.