Zuid-Oost, Amsterdam

CPO E-buurt Oost

In de E-buurt in Amsterdam Zuidoost komt een CPO-kavel beschikbaar voor 15-20 woningen. De begane grond is bedoeld voor kleinschalige bedrijvigheid, broedplaatsen, ondersteunende horeca en/of woon-werkeenheden.

Op het grasveld tussen de E- en G-buurt in de hoek tussen de Daalwijkdreef, de Elsrijkdreef en de flats Geldershoofd en Gravestein komt een nieuwe, groene en autoluwe woonbuurt met 550 woningen. Een groot deel van de woningen is bestemd voor starters en middeninkomens. Er komt hoogbouw van 40 tot 60 meter, kleinere gebouwen van 20 tot 40 meter, laagbouw met eengezinswoningen en appartementen met 4 bouwlagen. Voor de hoogbouw langs de Elsrijkdreef komt een levendig buurtplein.

CPO Het buurtplein langs de Elsrijkdreef wordt een fijne plek waar de buurt elkaar kan ontmoeten. Aan dit plein komt een kavel om samen in een groep 15 - 20 koopappartementen te bouwen met een voorziening op de begane grond. De kavel is 863 vierkante meter groot met een bruto vloeroppervlakte van 2.600 vierkante meter. Op de begane grond komt een voorziening voor kleinschalige bedrijvigheid, broedplaatsen, ondersteunende horeca en/of woon-werkeenheden. De bouwgroep krijgt de opdracht om woningen te bouwen én om op de begane grond een functie te creëren die waarde toevoegt aan de buurt en het plein.

Start inschrijving Voor de CPO-kavel wordt een een burgerjury aangesteld met omwonenden uit de E- en G-buurt die samen met de gemeente Amsterdam een bouwgroep selecteren. Zij beoordelen of de bouwgroep voldoende is toegerust om de opdracht te kunnen uitvoeren. De burgerjury beoordeelt welke bouwgroep de meeste waarde toevoegt aan de buurt.

De start van de selectieprocedure wordt binnenkort bekendgemaakt. Registratie in de kaartenbak voor CPO bouwgroepen is verplicht om mee te kunnen doen aan de selectie voor deze kavel. Bouwgroepen kunnen zich nu al registreren.

Buurt Er komen in totaal 550 woningen: 120 sociale huurwoningen, 274 middeldure huur- en koopwoningen, en 138 duurdere woningen. Rochdale gaat de sociale huurwoningen bouwen. Deze worden gereserveerd voor huurders uit Zuidoost die een woning huren die gerenoveerd wordt. De omgeving wordt erg groen, met fruitbomen, eetbare planten, een buurtmoestuin, en een bloemrijk grasveld. Hierdoor ontstaat een aangename fietsroute van Holland Park naar winkelcentrum Ganzenpoort en de Bijlmerweide.

Inklappen
Lees verder

Groepen geïnteresseerd in deze bouwkavel

No items found.

Agenda

No items found.

Kenmerken

Algemeen
Deadline aanmelding
Type aanbod
Aankondiging
Bebouwingstype
Appartementengebouw
Eigendomstype
Woonmillieu
Stadsrand
Aantal woningen
Prijs
Minimum aantal woningen
15 woningen
Maximum aantal woningen
20 woningen
Funda link
Funda.nl
Minimum prijs
Maximum prijs
Contact Informatie
Type aanbieder
Gemeente
Organisatie
Gemeente Amsterdam
Naam
Veerle Korse
Email
e-buurtzuidoost@amsterdam.nl
Telefoonnummer
Website
Klik hier
Website link
Oppervlakte
Oppervlakte kavel
863 m²
Bebouwbaar oppervlakte
Maximum realiseerbaar woonoppervlakte
2600 m²