Centrumeiland, Amsterdam

Centrumeiland Blok 5

Op Centrumeiland (IJburg) in stadsdeel Oost komt een wooncoöperatiekavel beschikbaar voor ca. 20-30 woningen. Start inschrijving is naar verwachting eind 2021.

Centrumeiland is hét zelfbouweiland van de stad. Er komen zo’n 1.500 woningen, waarvan 70 procent zelfbouw. Op verschillende zelfbouwkavels laten bewoners hun eigen droomwoning bouwen. Daarnaast komen er sociale en middeldure huurwoningen en verschillende voorzieningen zoals een basisschool, kinderdagverblijf, jongerentalentencentrum, horeca, broedplaats, verpleeghuis en passantenpension. Ook komt er een mix aan kleine winkels, bedrijven en kantoren. Het eiland is ongeveer 15 hectare groot. Dat komt overeen met ongeveer 23 voetbalvelden. Dat is qua oppervlakte vergelijkbaar met Steigereiland Zuid.

Waar
Centrumeiland ligt op IJburg aan de oostkant van Amsterdam, in het IJmeer. Het is het vierde eiland van IJburg tussen Haveneiland en Strandeiland. Het stadsstrand van IJburg en natuurgebied Diemer Vijfhoek liggen om de hoek.

De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. De stad is niet ver weg: tram 26 rijdt naar station Amsterdam Centraal en bus 66 gaat naar station Bijlmer Arena. Wie toch liever de auto pakt, is binnen enkele minuten op de A1 of A10.

Wanneer
De bouwwerkzaamheden op Centrumeiland zijn in volle gang. Veel zelfbouwers zijn bezig met de bouw van hun eigen huis. De eerste bewoners zijn in 2020 verhuisd naar het eiland. De komende jaren starten verschillende ontwikkelaars, bouwgroepen en zelfbouwers ook met de bouw van hun nieuwe woningen. Naar verwachting zijn bijna alle woningen en voorzieningen klaar in 2028. De laatste 2 woonblokken worden opgeleverd in 2029.

Bekijk een drone impressie van Centrumeiland gemaakt door Gemeente Amsterdam.

Inklappen
Lees verder

Agenda

No items found.

Kenmerken

Algemeen
Minimum aantal woningen
20 woningen
Maximum aantal woningen
30 woningen
Funda link
Funda.nl
Minimum prijs
Maximum prijs
Bebouwingstype
Appartementengebouw
Contact Informatie
Naam
Email
wooncoops@amsterdam.nl
Organisatie
Gemeente Amsterdam
Website link
Funda link
Oppervlakte
Oppervlakte kavel
Bebouwbaar oppervlakte
Maximum realiseerbaar woonoppervlakte

Initiatieven

Sluit je aan bij één van de bestaande initiatieven voor deze locatie of start zelf een nieuwe groep.

Log in en voeg zelf een initiatief toe
Voeg een initiatief toe

Voeg zelf een initiatief toe

Welk CrowdBuilding woonvormen passen het beste bij je initiatief?
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i
i

Dank voor je aanmelding

Leuk dat je iniatief neemt! Er wordt een intiatief pagina aangemaakt die voor iedereen zichtbaar is. Geinteresseerden kunnen zich bij jouw intiatief aansluiten.

Via de groepschat op de Community pagina kun je met elkaar in gesprek gaan. Veel plezier!

Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.