Centrumeiland
_

CrowdBuilding bereidt een inschrijving voor om samen met een bouwgroep kans te maken op een bouwkavel voor 30-40 duurzame appartementen op Centrumeiland, IJburg. Hiervoor zoeken wij mensen die samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan willen maken. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in!  

 
Schrijf je vóór 5 november in!
 
 

Wonen aan het water
_

IJburg is een Amsterdamse stadswijk die nog volop in ontwikkeling is. De wijk, die erg in trek is bij gezinnen, ligt naast het beschermde natuurgebied IJmeer. Toch is de stad niet ver weg: in een half uur ben je met tram 26 bij station Amsterdam centraal. Wie toch liever de auto pakt, is binnen enkele minuten op de A1 of A10.

Centrumeiland

Centrumeiland

 
Het MO blok is in blauw gearceerd

Het MO blok is in blauw gearceerd

Energieneutraal eiland
_

Ten zuidoosten van IJburg, in het IJmeer, ligt een nieuw eiland: Centrumeiland. Duurzaamheid vormt een belangrijk thema binnen het plan. Zo krijgt de wijk een autoluw karakter, wordt alle energie in de wijk duurzaam en zo veel mogelijk lokaal opgewekt. Daarnaast wordt voor het leveren van warmte gebruik gemaakt van een ‘WKO’ systeem (Warmte Koude Opslag).

 

Samen bouwen
_

Naast duurzaamheid zal ook zelfbouw een belangrijk onderdeel vormen van centrumeiland. De gemeente stelt kavels beschikbaar voor particulier opdrachtgeverschap, maar ook voor Mede Opdrachtgeverschap. Bij die laatste maak je samen met een groep en onder begeleiding van professionele partijen het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont.

Impressie van Centrumeiland - Gemeente Amsterdam

Impressie van Centrumeiland - Gemeente Amsterdam

 
Espressofabriek

Espressofabriek

In de buurt
_

De Espressofabriek heeft naast een locatie in het Westerpark een tweede locatie op IJburg geopend. Hier kun je terecht voor een goede latte met huisgemaakte appeltaart, of restaurant Bloem, die bekend staat om zijn pizza’s uit de houtoven.