CrowdBuilding ONE
_

Crowdbuilding ONE zoekt leden voor duurzaam project op Centrumeiland, IJburg. Het is het eerste project op Centrumeiland dat ontwikkeld wordt in Mede-Opdrachtgeverschap. Totaal komen er 40 woningen. Ook zijn er mogelijkheden voor werken aan huis. Er is nog plek voor mensen die samen met ons en hun toekomstige buren een mooi plan willen maken. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in! 

 
 

Meld je aan via de link voor meer informatie en kom naar de volgende kennismaking!

 

Samen bouwen
_

CrowdBuilding ONE wordt ontwikkeld in Mede Opdrachtgeverschap (MO). Daarbij maak je samen met een groep en onder begeleiding van professionele partijen het gehele ontwerp en bouwproces door. Hierdoor heb je veel invloed op hoe het gebouw eruit gaat zien en de functies die erin komen, maar ook zorgt het ervoor dat je al je nieuwe buren al kent voordat je er woont.

 
Impressie van Centrumeiland - Gemeente Amsterdam

Impressie van Centrumeiland - Gemeente Amsterdam

 

Overview van het gebouw

Amsterdams groen

-

Samen met de eerste leden zijn al een aantal belangrijke ambities bepaald en is een voorlopig ontwerp gemaakt. Groene terrassen, een collectieve tuin, deelauto’s/ fietsen, warmtepompen en daken die energie opwekken + regenwater vasthouden… het zijn allemaal belangrijke thema’s die in ontwerp-workshops voorbij zijn gekomen.

 

Van XS tot XL

-

In CrowdBuilding ONE komen verschillende woningtypen die uiteenlopen van formaat XS tot formaat XL. Denk bijvoorbeeld aan een townhouse met een eigen drive-in garage (die naar wens ook omgebouwd kan worden tot woon/werkruimte) en privé terras. Of aan een maisonette met een royale vide, of toch die derde slaapkamer. Het is niet voor niks dat CrowdBuilding ONE een diverse mix van huishoudens kent, variërend in leeftijd, gezinssamenstelling en beroep. 

 
 
 

Woningtypen

 
 
Centrumeiland

Centrumeiland

Duurzaam eiland
_

Duurzaamheid vormt een belangrijk thema binnen Centrumeiland. Zo krijgt de wijk een autoluw karakter, wordt al het regenwater vastgehouden op de gebouwen of afgevoerd naar groene pleinen, en kunnen alle woningen op Centrumeiland aangesloten worden op een Warmte Koude Opslag (WKO), waarbij warmte diep uit de grond gehaald wordt.

 

Wonen aan het water
_

Centrumeiland IJburg is een Amsterdamse stadswijk die nog volop in ontwikkeling is. De wijk, die erg in trek is bij gezinnen, ligt naast het beschermde natuurgebied IJmeer. Toch is de stad niet ver weg: in een half uur ben je met tram 26 bij station Amsterdam centraal. Wie toch liever de auto pakt, is binnen enkele minuten op de A1 of A10.

Blijburg

Blijburg

 
 
Lolaland met restaurant Haas & Popi

Lolaland met restaurant Haas & Popi

In de buurt
_

Op Centrumeiland heb je, naast het voormalige stadsstrand Blijburg, de broedplaats Lolaland met restaurant Haas & Popi. Op de plek zijn lokale organisaties uit IJburg gevestigd, koken buurtkoks in de toko en treden artiesten op uit IJburg. In het restaurant kunnen bezoekers genieten van seizoensproducten, lokale bieren en duurzaam geproduceerde wijnen. De plek kijkt uit over het IJmeer, en over de nieuwe eilanden Centrumeiland en Strandeiland, waar de ontwikkeling in volle gang is.

 
 
 
 

Prijs & Planning
_

De indicatieve m2 prijs is €4.000 - €4.500 VON (Incl. BTW, erfpacht niet afgekocht). Dit is een eerste schatting. De uiteindelijke prijs hangt nog af van een aantal factoren, zoals het ontwerp, jullie wensen, de plek in het gebouw en onvoorziene (markt) omstandigheden.

Het ontwerp begint steeds concreter te worden. Tot de zomer van 2020 wordt toegewerkt naar een Definitief Ontwerp, een vergunning en het sluiten van een Koop Aanneem Overeenkomst met de leden/toekomstige bewoners. De planning is om medio 2020 te starten met bouwen en medio 2022 de woningen op te leveren.

 

Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link

 
 
Tijdlijn

Tijdlijn