CrowdBuilding in drie stappen:

1. Een account aanmaken

Meld je aan

Door je aan te melden kun je actief deelnemen aan CrowdBuilding. Je kunt woonvormen volgen en je aanmelden voor projecten en bouwgroepen. Je krijgt een eigen dashboard omgeving waar je alles in de gaten kunt houden.

2. Volg woonvormen

Bekijk de verschillende woonvormen

Woonvormen zijn een verzameling van ideeën en thema's voor collectieve manieren van wonen. Door een woonvorm te volgen wordt deze toegevoegd aan je profiel.

Je krijgt een bericht als er binnen de gevolgde woonvorm een nieuwe bouwgroep, project of locatie wordt geplaatst. Zo weet je zeker dat je de boot niet mist als net je droomwoning voorbij komt.

3. Sluit je aan bij een woonproject

Bekijk projecten

Op CrowdBuilding vind je alle CPO's, wooncoöperaties en collectieve bouwprojecten die zich al hebben aangemeld.

Je kunt je inschrijven voor de interesselijst van een bouwgroep of project zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Als je lid wordt van een van de bouwgroepen sta je in direct contact met de initiatiefnemers.

En wat als ik geen geschikte groep kan vinden?

1. Start zelf een crowd

Kun je binnen jouw favoriete woonvorm geen groepen of projecten vinden? Geef dan aan waar je graag zou willen wonen. We zetten je zoeklocatie zichtbaar onder de woonvorm zodat andere woningzoekers bij jouw locatie kunnen aanhaken. Zo kan er een 'Crowd' van mensen ontstaan die jouw woonvoorkeur en locatie delen. Nodig ook je vrienden uit om aan te haken zodat de Crowd lekker groot wordt! 

2. Verzamel 50 mensen

Heeft jouw Crowd meer dan 50 woningzoekers? Dan organiseert CrowdBuilding een (online) workshop. Hier maak je kennis met de stappen van het ontwikkel- en ontwerpproces en wie weet ook met je toekomstige buren... In de workshop ontdekken we namelijk ook of er binnen de Crowd genoeg animo is om een echte bouwgroep te starten.

3. Begin een bouwgroep

Start een project

Heb je met een aantal mensen besloten de gezamenlijk woondroom na te jagen? Dan start je samen een bouwgroep op CrowdBuilding. Je krijgt als groep toegang tot alle support en tools die CrowdBuilding te bieden heeft.

Veelgestelde Vragen