Samen bouwen aan een eerlijke, duurzame en sociale leefomgeving.

CrowdBuilding wil de woningbouwopgave in Nederland op een eerlijke, duurzame en sociale manier oplossen. Door mensen te verzamelen rondom gedeelde woondromen wordt zichtbaar aan welke woonvormen behoefte is. Door bouwgroepen te vormen kunnen woningzoekers samen optrekken om die woondromen waar te maken.  

Space&Matter heeft in de afgelopen tien jaar diverse bouwgroepen begeleid en hiervoor passende huizen, gebouwen en wijken ontworpen. De circulaire drijvende wijk Schoonschip in Amsterdam is hier een mooi voorbeeld van. Dit project begon met een droom van één persoon en is geheel bottom-up ontwikkeld. Schoonschip ontving meer dan duizend aanmeldingen maar er was slechts plek voor 46 huishoudens. En dit overweldigende enthousiasme zag Space&Matter bij veel meer collectieve woningprojecten. Het geeft aan dat er veel animo is voor dergelijke projecten en de duurzaamheidsambities liggen dan ook altijd hoog. Met CrowdBuilding scheppen we de juiste condities om de woningmarkt te transformeren: van top-down naar bottom-up.


Helaas is collectieve woningbouw maar voor enkelen weggelegd omdat er te weinig ruimte voor wordt gemaakt en het ontwikkelproces een hoge drempel heeft. Dit moet anders en dit kan anders. CrowdBuilding wil het proces toegankelijk maken voor iedereen en gemeentes ervan overtuigen, meer ruimte te bieden aan collectieve woningbouw en bottom-up ontwikkelingen.

Sluit je aan en laat zien waar jij die ruimte wil!

Meld je aan