Samen bouwen aan een eerlijke, duurzame en sociale leefomgeving.

CrowdBuilding wil de woningbouwopgave in Nederland op een eerlijke, duurzame en sociale manier oplossen. Door mensen te verzamelen rondom gedeelde woondromen wordt zichtbaar aan welke woonvormen behoefte is. Door bouwgroepen te vormen kunnen woningzoekers samen optrekken om die woondromen waar te maken.  

Het CrowdBuilding platform is een initiatief van Space&Matter. Space&Matter is een architectenbureau en begeleidt bouwgroepen zoals de circulaire drijvende wijk Schoonschip in Amsterdam. Dit project begon met een droom van 1 persoon en is geheel bottom-up door bewoners zelf ontwikkeld. Schoonschip had meer dan duizend aanmeldingen maar slechts plek voor 46 huishoudens. Het project laat zien dat bewoners zelf torenhoge duurzaamheidsambities weten waar te maken voor een betaalbare prijs en dat er enorm veel animo is voor dit soort projecten.

Helaas is collectieve zelfbouw maar voor enkelen weggelegd omdat er te weinig ruimte voor wordt gemaakt en het ontwikkelproces een hoge drempel heeft. Dit moet anders en dit kan anders. CrowdBuilding wil het proces toegankelijk maken voor iedereen en gemeentes ervan te overtuigen, meer ruimte te bieden aan collectieve zelfbouw en bottom up ontwikkelingen.

Sluit je aan en laat zien waar jij die ruimte wil!

Meld je aan